jarní víkendovka

jarní víkendovka

Ve dnech 12.-14. 5. 2023 se uskutečnila tradiční víkendovka, letos, stejně jako loni, na skautské základně Vanaivan v Kopřivnici. 

Víkendovku jsme zahájili na veřovském nádraží, kde jsme zamávali rodičům, sourozencům a pak odjeli směr Kopřivnice. Asi není nutné zmiňovat, jak se na nás ostatní dívali, když viděli 25 lidí v krojích. Nicméně jsme dojeli do Kopřivnice a u muzea Tatra jsme se vyfotili. Tuto fotku jsme si pak každý z nás odnesli v obálce jako památku na tento víkend.

Po příchodu na Vanaivan jsme si zahráli krátkou hru, dali si večeři a po ní jsme měli významnou návštěvu zakladatele českého skautingu Antonína Benjamína Svojsíka, který nás stručně obeznámil s obdobím, kdy skauting v naši zemi zakládal. Velký důraz ovšem kladl na skautský zákon, který jsme si při následující hře oživili. Sobota se nesla v duchu zákazů skautingu, který byl v historii třikrát zakázán, a to kvůli nacistům, komunistům a ruské okupaci.

Víkendovku jsme v neděli zakončili mší svatou a úklidem prostor, kde jsme po dobu víkendu pobýali. Cestou domů jsme pa nezapomněli zazpívat naši ,,oddílovou hymnu“ – Vysoký jalovec.

Comments are closed.